menu

Családireceptkönyv.hu

Gyömbéres-narancsos sárgarépa krémleves


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek. kókuszolaj
1 fej vöröshagyma
1 kg sárgarépa
só, bors
1 narancs reszelt héja és leve
víz vagy csirkeleves
1-2 ek. friss reszelt gyömbér (ízlés szerint)
1-2 dl kókusztej (opcionális)

Elkészítés:


Kókuszolajon megfuttattam az apróra vágott vöröshagymát majd hozzáadtam a friss reszelt gyömbért, az apróra vágott sárgarépát, felöntöttem vízzel (ha van csirkeleves, az még jobb), sóztam, borsoztam, hozzáadtam a narancs reszelt héját és puhára főztem. Mikor megfőtt, az egészet leturmixoltam, ha túl sűrű, vízzel lehet hígítani és még ízesíteni. A végén hozzáadtam a friss narancslevet és még kevés friss reszelt gyömbért, mert én nagyon szeretem az ízét. Egy kis kókusztejjel tálaltam, de ez elmaradhat.

Gyömbéres-narancsos sárgarépa krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sütőtök leves Zuppa di zucca
Sütőtök leves Zuppa di zucca

A sütőtököt megpucoljuk, a húsát kockára vágjuk. A krumplikkal hasonlóképpen bánunk, és annyi vízben, amennyi bőven elfedi (a vizet az ételízesítővel vagy leveskockával megízesítet...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Barszcz czerwony
Barszcz czerwony

Az alaplevet felmelegítjük, hozzáadjuk a felkockázott répát és a zellert, majd a levesbe tesszük a szegfűborsot, a fokhagymákat és a babérlevelet. Amíg fő, addig gumikesztyűben meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Erdélyi savanyú csorba
Erdélyi savanyú csorba

Az apróra vágott hagymát az olajban megdinsztelem,beleteszem a megreszelt zöldségeket ( lehet karikákra is vágni ) meghintem pirospaprikával,beleteszem a kockára vágott csirkemelle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Medvehagyma krémleves
Medvehagyma krémleves

1: Először a medvehagymát alaposan mossuk meg és vágjuk fel apróbbra. 2: Az olívaolajat hevítsük fel és fonnyasszuk meg rajta a felkockázott vöröshagymát. 3: Tegyük rá a medvehag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk