2 csésze eritrit (stevia, xilit)
7 levendula szárai és virágai (és még néhány a díszítéshez)
2 csésze frissen facsart citromlé (kb. 10 citromból)
1/2 csésze frissen facsart limelé (kb. 4 limeból)
4 liter víz
A vizet és az édesítőnket egy lábosban felforraljuk, majd hozzáadjuk a levendula szárakat és virágokat, majd a citrom és lime leveket is. Elkeverjük, majd megvárjuk, míg szobahőmérsékleten teljesen kihűl,leszűrjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.
A felszolgálás jégkockával és levendulával feldíszített poharakban a leglátványosabb! ;)
A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keveré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét kisebb darabokra tördeljük, majd lassú tűzön felolvasztjuk a tejszínben. Hozzáadjuk a cukrot és a tejet, végül az eszpresszót is. A sűrű, valódi csokoládé illatú csoda...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA bodzavirágot tisztítsd meg a bogaraktól és a zöld részektől, majd tedd őket egy nagy tálba. A bodzavirágokat öntsd le annyi vízzel, amennyi teljesen elfedi a virágokat. Fontos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTiszta szeszbe beáztatjuk a darabokra tördelt vaníliát, és 5 napig állni hagyjuk. Akkor a cukorból szörpöt főzünk, és lehűtve hozzákeverjük a többihez. Cseresznye- vagy meggylével...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Könnyű