1 nagy tejforralóedény
néhány kisebb üvegedény a tálaláshoz
Alapanyagok:
1 db vaníliarúd
1 evőkanál zselatin
1 deciliter kókusztej
3 deciliter tiszta kókuszkrém
1 kanál paleo édesítő ( sztevia,eritrit, vagy akár darált aszalvány)
A vaníliarúdból kaparjuk ki a magokat, majd keverjük össze a zselatint, a kókusztejet, krémet és az édesítőt. Lassú tűzön addig kevergessük, ameddig a a zselatin feloldódik a melegtől , a keverék homogénné válik , majd kicsit kezd besűrűsödni.Forralni nem szabad, mert a zselatin darabos lesz tőle. A krémet ezután beleöntjük az üvegedényekbe és addig hűtjük, ameddig rugalmas krémes állagot kapunk. A tetejét kakóval, vagy gyümölccsel díszíthetjük.
Tojássárgája + vajkrém + porcukor kikeverni. Tojásfehérjéket habnak felverni . Tejszínt habnak felverni. Összekeverem lazán . Piskótákat kávéba áztatni , tál aljába 1 réteg ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. lassú tűznél világossárgára sütjük. Töltelék: 3 evőkanál cukrot karamellá pirítunk, 1,5 evőkanál vízzel felengedjük.Utána 4,5 dl tejet a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyűhozzávalókat összegyúrom, esetleg a betehetem a hűtőbe egy kicsit, hogy keményebb legyen, de én nem szoktam. A tésztából kisebb diónyi golyókat formázok és nem túl közel egymás me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű