az alaphoz:
10 dkg darált mandula
1 evőkanál eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
3 tojássárgája
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
a felső réteghez:
30 dkg Totu
2 dl kókusztej
1/2 citrom leve és reszelt héja
6 tojás
5 dkg eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
5 dkg nyílgyökérliszt
a tálaláshoz:
1 teáskanál őrölt eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
friss gyümölcs vagy cukor nélkül készült lekvár
Az alaphoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd nedves kézzel egy 25 x 25 centis sütőpapírral bélelt tűzálló formába nyomkodjuk. 140 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ezalatt a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Félretesszük. A tojássárgáját a többi hozzávalóval turmixgépben, vagy késes aprítóban csomómentes krémmé dolgozzuk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérje habot, majd az egészet a mandulás alapra (nem baj ha még meleg) simítjuk. Továbbra is 140 fokon 50-60 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrölt édesítővel szórjuk meg, friss gyümölcsből készült pürét vagy cukor nélkül készült lekvárt adunk mellé.
Alap nélkül csak a felső réteg kell. Több eritrit kell bele és mazsola. Akkor olyan, mint egy klasszikus túrós süti.
A langyos vízben elkeverjük az instant kávét, cukrot, rumot. Kávé helyett kakaóba is lehet mártogatni: 3 dl. tej + 2 teáskanál instant kakaó A babapiskótákat hármasával belefor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk.A fehérjét habbá verjük majd hozzá adjuk a cukrot,,,A jól kikavart tojássárgáját + 1 vanilias cukrot a habhoz keverjük úgy hogy ne törjön .-A lisztet +...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesA hozzávalókból könnyen dolgozható tésztát készítünk,ha szükséges még tejfölt adunk hozzá.Négybe vágva hűtőben pár órát állni hagyjuk. Addig elkészítjük a töltelékeket,ha meghül a...
Elkészítési idő: hosszú Nehézség: Közepes