2 tojásfehérje
1/4 tk. só (ízlés szerint)
2 ek. olvasztott kókuszolaj
0,5 dl mandulatej
1 tk. citromlé
3 dkg tápióka keményítő
3 dkg szezámliszt
1/4 tk. szódabikarbóna
8 dkg egész szezámmag
1-2 ek. fekete szezámmag (opcionális)
A tojásfehérjéket verd fel kicsit, elég kézi habverővel, csak amíg picit elkezd habosodni. Add hozzá a sót, az olvasztott olajat, a tejet, citromlevet és keverd el. A tápiókát, szezámmaglisztet és a szódabikarbónát vegyítsd el és add hozzá, keverd csomómentesre. Legvégül keverd bele a szezámmagot. Kapcsold be az ostyasütőt, én majdnem maximum hőmérsékletre állítottam. Az enyém teflonos ugyan, de egy pici olajjal bekentem. Egy evőkanálnyi masszát tegyél a közepére, hajtsd le fedelét és süsd szép aranysárgára, ez pár percig tart, majd folytasd, míg el nem fogy a massza. Fontos, hogy jól süsd át, különben nem lesz ropogós.
Elkészítés : A lisztet morzsoljuk össze a zsírral, és az áttört burgonyával. Adjuk hozzá a sót, a tojások sárgáját, az élesztőt langyos tejben elmorzsoljuk és hozzá adjuk. Meleg he...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. 2. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük. 3. Amíg a tészta kel elkészítjük a tölte...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet, tojássárgákat, margarint, tejfölt, sót, borsot kemény tésztává összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, és lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. A tésztát egészben, s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű