menu

Családireceptkönyv.hu

Rèpatorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál fahéj
2,5 dl semleges ízű olaj (pl. napraforgómag-olaj)
25 kristálycukor
30 dkg finomra reszelt sárgarépa
3 tojás
csipetnyi só
porcukor meghinteni

Elkészítés:


1. Kell nekünk egy kis téglalap alakú forma ( 20x35 cm), meg egy 180 fokra előmelegített sütő. Nem vagyok az a kibélelős típus, mert többnyire nincs rá szükség, csak a sütőpapírgyártók sújkolnak mást, de most a forma aljára érdemes sütőpapírt tenni, mert az ilyen laposdad süteményeket így könnyebb kifordítani, ráadásul lassabban hűlnek ki, amellyel elekerülhető a szalonnásodás. A méretre vágott sütőpapírt néhány vajpöttyel rögzítjük a forma aljához.

2. Az olajat, cukrot, tojásokat kézi mixerrel jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, sütőport, fahéjat, és megpöccintjük a sóval. Belekeverjük a tojásos mixtúrába, tökéletesen simára dolgozzuk. Utoljára keverjük bele a reszelt répát.

3. A formába töltjük, és kb. 50 percig sütjük. Tűpróba után tegyük sütemányrácsra 5-6 percig, majd óvatosan borítsuk ki belőle. Ha kihűlt, havazzuk be porcukorral, vágjuk kockákra, vagy ahogy tetszik.

Nem az alakján múlik a répatortasága. Különben is elég lehangoló lenne egyszerűen csak répás süteménynek hívni. Mézes tea vagy caffé latte mellett igen alkalmas a tavaszváró mélázásra.

Rèpatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Angéla
Pillangó keksz
Pillangó keksz

Elkészítés: 1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a cukrokat, majd elmorzsoljuk benne a vajat és a tojások hozzáadásával összegyúrjuk, jól összedolgozzuk. (Az a jó, ha picit ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdolna
Zero cukor kókuszkeksz
Zero cukor kókuszkeksz

elkészítés Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Az alapanyagokat egy nagy tálban jól összedolgozzuk egy kanál segítségével. (Ugyanis kissé folyós lesz a tészta, nem gyúrhat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Rumos, karamellás banán vaníliafagylalttal
Rumos, karamellás banán vaníliafagylalttal

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a nagyobb karikákra vágott banánokat és összeforgatjuk a vajas-cukros sziruppal. Megszórjuk egy csipet fahéjjal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Angol keksz (Anyu receptje)
Angol keksz (Anyu receptje)

Mindent osszegyurni, fel ujjnyi vastagra kinyujtani, formakkal kiszaggatni. Mersekelt tuznel sutni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk