- 2 fej közepes karfiol tisztítva
- 2 tojás fehérje
- 15 dkg sajt reszelve
- 2 evőkanál olaj
- 1 tk szárított rozmaringpor
- só
A karfiolt rózsákra szedjük és késes aprítóban összeaprítjuk. Egy konyharuhára tesszük, kinyomkodjuk a nedvességet belőle. Összekeverjük két enyhén felvert fehérjével, a sajttal és a rozmaringgal. Sózzuk, borsozzuk.
Sütőpapíron kiterítjük és 200 fokon kb 25 percig sütjük, amíg a széle pirulni kezd. Akkor rátesszük a feltétet és befejezzük.
A vaníliát a citromhéjjal és a tejjel felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és fedő alatt 10 percig pihentetjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, apránként hozzász...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát dagasztunk. Vékonyra nyújtjuk,felvágjuk,töltsük a széleit jól lenyomkodom,hogy sülés közben a töltelék ne folyón ki.Forró olajba sütöm....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, magházát kiszedjük, 1/2 x 1/2 cm-es kockákra vágjuk. Egy kanál szőlőmagolajat felhevítünk egy serpenyőben, erre tesszük az almát párolódni. Rácsavarjuk fél c...
Elkészítési idő: 2 perc Nehézség: Könnyű1. A tejet elkevertem a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve elkezdtem főzni. Kb. 50 perc (nem tévedés...) alatt a cukros tej besűrűsödött, harmadára főtt, és nagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes