menu

Családireceptkönyv.hu

Mákos pudingos sütemény (gm)


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

6 db M-es tojás
6 evőkanál cukor
6 dkg rizsliszt (vigyázat ez már dkg és nem evőkanál)
12 dkg darált mák
30 dkg tisztított,reszelt alma (nagy lyukú reszelőn reszelve)
1 teáskanál sütőpor (kb 4 gr)
reszelt citromhéj

Krém:

25 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
6 dl tej
2 csomag vanília puding (most Haas volt)
2 ek darált mák


Tetejére:

10 dkg étcsoki
2 ek kókuszolaj

Elkészítés:


A tojások fehérjét kemény habbá verjük robotgéppel,majd a cukrot is apránként hozzákeverjük még mindig robotgéppel,ezután a tojások sárgáját egyesével és még mindig nem kapcsoljuk ki a gépet. Ha ez mind megvan akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a liszttel,sütőporral elkevert mákot majd a reszelt almát és a citromhéjat. 25*35 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 25 percig sütjük (sütőfüggő). Ha picit kezd barnulni a teteje akkor már jó.

A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben,a margarint a porcukorral kikeverjük majd mehet hozzá a mák és a kihűlt puding.

A kihűlt tészta tetejére simítjuk majd olvasztott csokival vonjuk be.Én nem vízgőz felett olvasztom a csokit hanem egy kis üveg vagy kerámia tálkába tördelem a csokit,hozzáadom az olajat és kb 15 mp re beteszem a mikróba,majd kiveszem és jól elkeverem a csokit míg fel nem olvad és szép fényes nem lesz.Az olaj felmelegszik annyira hogy megolvassza a csokit és a tálka is átmelegszik.Nem szabad sokáig melegíteni mert akkor csomós lesz.
Hűtőbe tesszük míg a csoki meg nem dermed rajta.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nekem a csokihoz kb 4*15 mp kellett. De 15 mp-ként kivettem és átkevertem.

Nagyon nagyon jó süti!

Mákos pudingos sütemény (gm)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Karamell szelet (Varga keresztmama)
Karamell szelet (Varga keresztmama)

A tésztához és a krémhez külön edényben elkészítjük a karamellt. A kristálycukrot karamellizáljuk, felengedjük a tejjel és ha a cukor ismét felolvadt benne, akkor levesszük a tűzrő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mézes krémes
Mézes krémes

Egy tálban a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk cukrot, a langyos mézet, a tojást, és a tejföllel könnyen gyúrható, nyújtható tésztát gyú...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Habos linzer kosárka
Habos linzer kosárka

A hozzávalókból sima tésztát dolgozunk ki, melyet egy kis ideig hideg helyre helyezünk. A tésztát kb 5mm vastagságra nyújtjuk. Kosárka forma segítségével kivágjuk a tésztát, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Részeg szelet
Részeg szelet

A tojásokat kétfelé vesszük, a sárgáját a porcukorral kikeverjük habosra, hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport, a bort, a kakaót és a csipet sót. Felverjük a tojások fehérjét és l...

Elkészítési idő: 60 p.+25 p.süté
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk