250 gr 70% étcsoki felolvasztva
250 gr amaretti keksz összetörve (Gullon, Maria)
100 gr vaj
3 tojás
150 gr cukor
2 tk amaretti likőr
2 tk kakaó
75 gr mandula darabolva
75 gr mogyoró darabolva
50 gr pisztácia darabolca
porcukor kívülre
A cukrot a vajra habosra keverjük. Utána beletesszük a tojásokat.
A csokit felolvasztjuk, miután kicsit kihűl beletesszük a kakaót.
A 2 masszát összekeverjük, majd beletesszük a magvakat és a kekszet.
Hűtőbe tesszük hűlni, majd megformázzuk.
Kicsit lágy lett nekem, lehet elég eggyel kevesebb tojás is bele.
Fagyasztva lett, utána is tökéletes, amúgy nagyon finom.
Különválasztjuk a tojásfehérjét és sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Belekeverjük a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a fehérjé...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA guba rúd elkészítése: A lisztet a sóval összekevertem, majd a citromlevet a vízzel kevertem el és a liszthez adtam. Jól kikevertem robotgép dagasztó spiráljával. 5 részre osztot...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesTészta: Keverjük össze a kézmeleg vizet, a cukrot és az élesztőt, tegyük félre 5 percre. Egy nagy tálban keverjük össze az olvasztott vajat, a kézmeleg tejet, a tojást és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt belemorzsolom a tejfölbe és elkeverem. A lisztet elmorzsolom a margarinnal és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom. Fél órát pihentetem. Meghámozom és lereszelem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű