6 tojás sárgája
6 púpozott ek cukor
fél citrom reszelt héja
6 púpozott ek tizsliszt
1 ek tápióka keményítő (vagy burgonya)
6 tojás fehérje
A sütő előmelegítjük 175 fokra.
A tojások sárgáját nagyon habosra keverjük a cukorral, majd hozzá adjuk a citrom héját.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, ebből két ek-nal a cukros masszához adunk és mixerrel elkeverjük.
Hozzáadjuk a cukros masszához a rizslisztet és a keményítőt, ezt is elkeverjük a mixerrel.
Végül egy psatulával belekeverjük a habot is.
Süzőpapírral fedett formába tesszük és kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Lehet ebből tortaformát is sütni akkor kb 20-25 perc kell neki.
De tekercshez is jó, akkor 1-2 percet hűl a formában, majd egy konyharuhát meghintünk cukorral, ráborítjuk a piskótát és feltekerjük.
A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen elos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta: a 6 tojást mindegyikét kettéválasztjuk. A fehérjéket felverjük, és külön a sárgájákat is kikeverjük 6 ek cukorral. Majd az egészet összekeverjük, és apránként fakanállal h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS: A tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott,...
Elkészítési idő: 75 Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral és a vaníliacukorral nagyon jól kikeverem, hozzáadom a vizet és az olajat kanalanként, közben kavarom. A sütőporral elkevert lisztet kanalanként belek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű