20×30 cm-es tepsihez
Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg liszt
fél cs. sütőpor
25 dkg margarin
2 tojássárgája
kevés tejföl
1 evőkanál cukor
1 csipet só.
A liszthez kavarjuk a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
Két cipót formálunk belőle.
Az egyiket kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.
Elkészítés:
Töltelék:
15 dkg cérnametélt-ezt sós vízben kifőzzük, és alaposan lecsöpögtetjük.
50 dkg túró
15 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl tejföl
4 tojássárgája
3 dkg olvasztott vaj
5-10 dkg mazsola
Ezt jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a 6 tojásfehérjét, amit habnak felvertünk.
Összekeverjük a kifőtt metélttel, és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük.
Ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot, a tetejét villával megszurkáljuk, és szép világosra sütjük.
Porcukorral meghintve és meggymártással tálaltam.
Meggymártás:
2 dl vízben és 2 dl meggy lében 1 pár szem szegfűszeggel, cukorral (ízlés szerint) felteszünk főni 1/2 üveg kimagozott meggyet.
Puhára főzzük, kipürésítjük,1 ek. Kanál liszttel behabarjuk.
Kellő sűrűségűre összeforraljuk.
A magozott meggyet egy kisebb fazékban cukorral és a vaníliás cukorral átpároljuk 5 perc alatt, majd 1,5-1,8 liter vízzel felöntjük és kb. 15-20 percig főzzük. A lisztet 1 dl vízze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés Sokszor főzök olyan ételt, amelyben a hozzávalók sorát az alakítja, amit a hűtőben találok. Ez is ilyen étel volt, amikor először készítettem, de már a tálalás utáni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat nagyobb szeletekre osztjuk és ha szükséges, enyhén kiklopfoljuk. A húsok egyik oldalát vékonyan átkenjük a mustárral, majd lisztbe forgatjuk. A tojást felverjük, fűszerez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes