Hozzávalók
2 cs. gesztenyemassza,
15 dkg darált keksz,
0,5 dl tej,
pici rum,
babapiskóta,
2-3 dl Hulala tejszín
Krém
2 vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin.
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.
A krémsajtot a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a száraz összetevőket, egynemű tésztává kavarjuk. Egy nagyon puha állagú tésztát kapunk. Ezt folpackba csomagoljuk, kézzel lapos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét kisebb darabokra törjük, elkeverjük a vajjal és gőzfürdő felett felolvasztjuk. 2 tojást és 50 g cukrot kézi robotgéppel habosra verünk, hozzáadjuk a csipet sót és a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához először összemelegítettem a margarint, a cukrokat, a mézet és a tejet, forrnia nem szabad! Amikor a cukor elolvadt, levettem a kislábost, hozzákevertem a tojást, kihűtö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelforraljuk a vizet a cukorral és a sóval, majd a tűzről levéve belekeverjük a margarint, s miután az elolvadt, mehet bele a kekszdara és a diódara. Ezt a masszát kétfelé vesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű