menu

Családireceptkönyv.hu

Habkönnyű cseresznyés


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


egy nagy (pl. gáz) tepsihez:
35 dkg liszt (pl. Nagyi titka)
5 db tojás (nagy)
8 dkg porcukor
2 dl étolaj
1 dl tej
20 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
12 dkg vaníliás pudingpor (főzős)
1 csomag sütőpor
1 kg kimagozott cseresznye

Elkészítés:


A cseresznyét magozzuk ki, majd alaposan csepegtessük le.

A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután először állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá az étolajat, majd a tejet is. (Ekkor teljesen felhígul majd.)

A tojások fehérjét kezdjük el robotgéppel habbá verni, majd amikor már kifehéredik, apránként kanalazzuk hozzá a kristálycukrot, és addig verjük hogy jó kemény habot kapjunk.

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a sütőporral, és a pudingporral, majd szitáljuk hozzá a tojásos-olajos-cukros keverékhez. Ezután robotgéppel szintén keverjük simára.

A felvert tojásfehérjehab egyharmad részét adjuk hozzá a masszához, majd bátran keverjük össze, hogy egy lágyabb masszát kapjunk. (Nem baj, ha ez a hab összetörik, mert csak így lesz lágyabb a massza.)

Ezután a maradék habot fakanállal apránként, óvatosan, keverjük hozzá a masszához.

Egy nagyobb tepsit (vagy gáztepsit aminek magasabb a pereme) béleljünk ki sütőpapírral (vagy kenjük ki olajjal, és szórjuk meg liszttel) majd öntsük bele a tésztát, és egyenletesen simítsuk el.

Ezután a kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét egyenletesen szórjuk rá a tészta tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre.(tűpróbáig) Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem.

A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral, majd szeleteljük fel, és így kínáljuk.

Habkönnyű cseresznyés

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos keksz recept
Sajtos keksz recept

Összekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Csokipuding , házilag
Csokipuding , házilag

Elkészítése: 1. Egy kisebb lábosban összekeverjük a cukrot, a kakaóport, a sót és a keményítőt, majd felöntjük a hideg tejjel. 2. Egy habverővel simára keverjük, beletesszük a ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kelt mákos, szilva lekváros kifli
Avatar Judit Ruszin Kedvelnék Avatar Andrea Aczél Kedvelnék Avatar Edina Brunczlik Kedvelnék Avatar Annamária Kedvelnék
Kelt mákos, szilva lekváros kifli

A teáskanál cukorral és a tejjel felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet átszitáljuk, beletesszük a sót, zsírt, cukrot, majd jól kidagasztjuk, 30 percet kelesztjük, 6-8 gombócra vesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hólabda,hógolyó 2.
Hólabda,hógolyó 2.

A hozzávalókból - a porcukor kivételével - tésztát gyúrunk, amit deszkán vékonyra nyújtunk. Négyzeteket vágunk belőle, melyekbe derelyevágóval bemetszéseket készítünk. Fontos, hogy...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk