8 dl tej
8 evőkanál búzadara
2 db tojás
4 evőkanál cukor/ xilit
5 dkg vaj
25 g csokoládés pudingpor
7 dl tejet tegyünk fel melegedni. Mikor már meleg szórjuk bele a 8 evőkanál búzadarát.
A maradék 1 dl tejben keverjük el a pudingport. Adjuk hozzá a tejbegríz alaphoz. Folyamatosan keverve, hogy ne legyen csomós☺főzzük meg a tejbegrízt.
Keverjük el benne a vajat.
A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéket két evőkanál cukorral/xilittel verjük kemény habbá.A sárgáját keverjük fehéredésig szintén két evőkanál cukorral/xilittel.
A kikevert tojássárgáját adjuk a tejbegrízhez. Ha mégis lennének kis csomók, akkor ezt a fázist lehet robotgéppel csinálni.Végül óvatosan, hogy ne törjön össze, keverjük hozzá a felvert habot.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egyidejűleg tegyünk bele egy tepsit. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sót és szódabikarbónát. Keverjük össze a tojást, az ír...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesKezd a tésztával, annak pihennie is kell majd. A hozzávalókat két deka vajjal dolgozd össze jó alaposan, majd amikor homogén masszát kaptál, olvaszd meg a maradék vajat, és csurgas...
Elkészítési idő: 130 perc Nehézség: KözepesA tejet langyosítsuk fel, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt. A többi hozzávalót tegyük egy tálba, majd öntsük rá a felfuttatott élesztőt, keverj...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: NehézA szilvákat kimagozzuk, de figyeljünk rá, hogy maradjanak egyben a gyümölcsök. A magok helyére ezután ízlés szerint marcipánt vagy csokoládét töltünk. Vékony fapálcikákra tűzzük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű