menu

Családireceptkönyv.hu

Krémes csokis tejbegríz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 dl tej
8 evőkanál búzadara
2 db tojás
4 evőkanál cukor/ xilit
5 dkg vaj
25 g csokoládés pudingpor

Elkészítés:


7 dl tejet tegyünk fel melegedni. Mikor már meleg szórjuk bele a 8 evőkanál búzadarát.

A maradék 1 dl tejben keverjük el a pudingport. Adjuk hozzá a tejbegríz alaphoz. Folyamatosan keverve, hogy ne legyen csomós☺főzzük meg a tejbegrízt.

Keverjük el benne a vajat.

A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéket két evőkanál cukorral/xilittel verjük kemény habbá.A sárgáját keverjük fehéredésig szintén két evőkanál cukorral/xilittel.

A kikevert tojássárgáját adjuk a tejbegrízhez. Ha mégis lennének kis csomók, akkor ezt a fázist lehet robotgéppel csinálni.Végül óvatosan, hogy ne törjön össze, keverjük hozzá a felvert habot.

Krémes csokis tejbegríz

Kinek a kedvence ez a recept?


Sinka Ferencné
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gyerek ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Cola Torta Nigellától Évi kedvence
Cola Torta Nigellától Évi kedvence

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egyidejűleg tegyünk bele egy tepsit. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sót és szódabikarbónát. Keverjük össze a tojást, az ír...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tiroli almás rétes
Tiroli almás rétes

Kezd a tésztával, annak pihennie is kell majd. A hozzávalókat két deka vajjal dolgozd össze jó alaposan, majd amikor homogén masszát kaptál, olvaszd meg a maradék vajat, és csurgas...

Elkészítési idő: 130 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar  Élesztős gofri
Élesztős gofri

A tejet langyosítsuk fel, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt. A többi hozzávalót tegyük egy tálba, majd öntsük rá a felfuttatott élesztőt, keverj...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Szilva bundában
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Szilva bundában

A szilvákat kimagozzuk, de figyeljünk rá, hogy maradjanak egyben a gyümölcsök. A magok helyére ezután ízlés szerint marcipánt vagy csokoládét töltünk. Vékony fapálcikákra tűzzük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk