menu

Családireceptkönyv.hu

Resztelt máj


Írta:

Adag: 3-4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g sertésmáj (vagy pecsenye kacsa, v. liba, v. csirke)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paprika - TV
2 db paradicsom
2 evőkanál sertészsír
1 teáskanál majoránna
1 púpozott evőkanál fűszerpaprika

200 ml víz

Elkészítés:


Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és a szeletelt vöröshagymát elkezdjük pirítani benne.
Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és együtt pirítjuk tovább.
Beletesszük a csíkokra vágott paprikát.Hozzáadjuk a gerezdekre vágott paradicsomot.
Fűszerezzük majoránnával.
Pár perc párolás után beletesszük a csíkokra vágott sertésmájat.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát.

Felöntjük vízzel.

A főzés utolsó percében sózzuk meg, így elkerüljük hogy a máj megkeményedjen.Sós, főtt burgonyával tálaljuk.

Resztelt máj

Kinek a kedvence ez a recept?


Sinka Ferencné
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tojás fasírt 2021,
Tojás fasírt 2021,

A tojásokat megfőzzük, meghámozzuk és krumplinyomó segítségével áttörjük. Hozzáadjuk a vízben áztatott kinyomkodott zsemlét. Ráütjük a nyers tojást, ízlés szerint fűszerezzük, aho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hanna
Sült csicseriborsó
Sült csicseriborsó

A csicseriborsót leszűrjük, folyó víz alatt leöblítjük, és szűrőben hagyjuk alaposan lecsöpögni, majd sütőpapírral fedett tepsire öntjük. Mehintjük a fűszerekkel, meglocsoljuk az o...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szépség víz
Szépség víz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar    Húsos melegszendvics
Húsos melegszendvics

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát a hússal összekeverjük. Ezután adjuk hozzá az egész tojást és a tejfölt. Mehet bele a többi összetevő is. Megkavarjuk. A hűtőbe tesszük kb. 1,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk