80 dkg krumpli
2 dl tejszín
6 szelet bacon
2 szál sárgarépa
1 vöröshagyma
1 húsleveskocka
fél zeller
1 gezerd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
A bacont vágd apróra, majd közepes lángon pirítsd addig, amíg a szalonna jó ropogós lesz. Vedd ki az edényből, és tedd félre. A hagymát, a sárgarépát és a zellert is pucold meg, aprítsd fel. Dobd először a hagymát a bacon visszamaradt zsírjára, és süsd meg. Ha elkezd pirosodni, mehet hozzá a többi zöldség, majd közepes lángon kezdd párolni.
Közben hámozd meg a krumplit is, kockázd fel, és rakd a többi zöldséghez. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórj hozzá szerecsendiót, nyomd hozzá a fokhagymát, majd öntsd fel körülbelül másfél liter vízzel, és morzsolj bele egy húsleveskockát. Főzd addig, amíg minden puha nem lesz. Ez körülbelül 15 perc. Utána botmixerrel pépesítsd a zöldségeket. Ha kész, rakd vissza a tűzhelyre, és amikor újból elkezd forrni, öntsd hozzá a tejszínt vagy a tejfölt, közben folyamatosan kevergesd. Ha elég sűrű, vedd le a tűzről, és még forrón tálald.
Olívaolajon megpirítjuk a hagymát. Ha már elkezd fonnyadni, hozzáadjuk a répát és a zöldborsót, majd tovább pirítjuk. Ha a borsó elkezdett ráncosodni, felöntjük a zöldséglevessel,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA gombóchoz a burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még forrón összetörjük. Amikor kihűlt, sózzuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojást, majd félretesszük kicsit. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát, fokhagymát a zsiradékon kissé megfonnyasztjuk, majd rátesszük a feldarabolt csirke aprólékot, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig piritjuk majd fedő alatt páro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 csirkemellet felvágunk hosszúkés csíkokra. Lábosba 1-2 evőkanál olajat teszünk, majd rádobjuk a csirkehúst és hirtelen megpirítjuk. 3 sárgarépát, 2 zöldséget felkarikázunk, és ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű