12 darabhoz:
Tésztához
50 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
3 dkg élesztő
1 evőkanál porcukor
1 teáskanál só
Töltelékhez
1 kis fej káposzta
1 evőkanál cukor
só
bors
2 evőkanál étolaj
Tetejére
1 tojás
Langyosítsd meg a tejet, adj hozzá egy evőkanál cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel, tehát várj körülbelül tíz percig, amíg jól megemelkedik. Öntsd az élesztőt a sóval vegyített liszthez. Jól dolgozd össze, végül rakd hozzá az olvasztott vajat. Még egyszer dagaszd át, majd takard le, és meleg helyen keleszd a duplájára körülbelül egy óra alatt.
Közben a káposztát reszeld le, és sózd meg. Hagyd állni 20 percig, majd a kinyomkodott káposztát olajon párold meg. Közben ízlés szerint borsozd. Amikor majdnem kész, adj hozzá cukrot, és még azzal is párold pár percig, utána hagyd hűlni.
A tésztát nyújtsd ki fél centi vastagra, és vágd körülbelül 10x10 centis négyzetekre. Mindegyik lapra rakj egy evőkanál tölteléket, majd hajtsd háromszög alakúra, a széleket jól nyomkodd meg. Tedd vajjal kikent, lisztezett tepsibe, kend le tojással, és még 15 percig hagyd kelni. Told 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 25 perc alatt süsd pirosra.
A káposztás batyu tökéletes sör- és borkorcsolya. Ha nagyobb társaságot vársz, vesd be!
Tojássárga,cukor,víz habosra keverni.Liszt,sütőpor,kakaó,kávé összekeverni. Tojásfehérjét habbá verni. Az egészet összekeverni. 180 fok 30 perc sütés. Krém: tej, dió megfőzni,hűl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját is + a csipet sóval összekevert lisztet és összegyúrjuk a tésztát. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegjobb, ha szabadban grillezünk, de ha ez nem megvalósítható, akkor a sütőben is elkészíthetjük. Kis lángon oldjuk fel a vízben a cukrot, majd már keverés nélkül, az edényt ink...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű