1/2 kg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg zsír
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor
A kakaóporon kívül minden hozzávalóból sima tésztát gyúrunk és elosztjuk 2 részre. Az egyik részhez hozzágyúrjuk a kakaóport. Fél-fél ujjnyira nyújtjuk, karikákra szaggatva sütjük. Ha meghűlt, egy fehér és egy barna korongot lekvárral összetapasztunk. Pár órán belül megpuhul.
Nagyon kiadós. Nagyon finom.
A tojások sárgáját a cukorral kikavarjuk, majd a lisztet, a sütőport és a vajat is hozzáadjuk, jól kikavarjuk. Az almákat megtisztítjuk és felszeleteljük, vagy lereszeljük, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat összekeverjük a liszttel, majd a cukorral, tojássárgákkal és annyi tejföllel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. A tésztát hűtőbe tesszük, amíg a kosárkákat k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt, pici tejben felfuttatom/. Annyi tej, amit a tészta felvesz. Összegyúrom, és 4 felé osztom. kb: 1 órára, vagy másfél órára a hűtőbe teszem. Töltelék: kb. 50 dkg dará...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 20 percig kell keverni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű