menu

Családireceptkönyv.hu

Vaníliás karika


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
1 csipet só
10 dkg porcukor
2 evőkanál méz (ha nem teszek mézet, akkor 15 dkg a cukor)
25 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
2 tojás
fél csomag sütőpor
citromhéj, narancshéj, kinek mi ízlik, de ha teszek bele, akkor linzerszaggatóval készítem, mert a kekszkinyomónál eltömődhet


Elkészítés:


A margarint a liszttel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd a többi anyag hozzáadásával szép sima tésztát gyúrunk. Kicsit lehűtjük, szaggatjuk és 180°C-on 8-10 percig sütjük. Vigyázz, ha méz is van benne, gyorsabban pirul! Hagyjuk őket kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Máz:

20 dkg csokoládé
2 evőkanál étolaj
A csokoládét vízgőz felett 2 evőkanál étolaj hozzáadásával felmelegítjük (vigyázz, ne legyen túlhevítve), majd a kihűlt tészták alját belemártjuk és rácsra tesszük szikkadni. Most koktélcseresznyével, citromfűlevéllel díszítettem.



Vaníliás karika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós-meggyes kocka
Túrós-meggyes kocka

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, a fehérjét egy csipet sóval keményre verjük. A sárgájához szitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd belef...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Évi féle FAGYI szelet
Évi féle FAGYI szelet

1. A krémet készítem elöször, hogy tudjon kihűlni. A tejet feltesszük melegedni, kb. 4 dl-t, a maradékban belekeverjük a pudingport a cukrot és a vaníliás cukrot, mikor a tej felfo...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Clafoutis (gm)
Clafoutis (gm)

A sütő előmelegítjük 200 fokra, kivajazunk egy 24 cm-es formát. A csersznyét lecsöpögtetjük, beleszórjuk a formába és meglocsoljuk a pálinkával. Utána az összes hozzávalót összeke...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Mindenre jó leveles tészta
Mindenre jó leveles tészta

A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órán át hideg helyen pihentetjük. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük. Készíthetünk belőle krém...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk