6 literes tálnyi citromfű
4 liter víz
3 citrom
1-1,5 kg cukor ízlés szerint
A citromfüvet többször váltott hideg vízben lemossuk. Ha nem nagyon szennyezett, elég folyóvíz alatt mosni. Szárairól leszedjük a leveleket.
Egy tálba tesszük a citromfüvet, majd a felforralt vízzel leöntjük.
A citromokat kifacsarjuk, a lét betesszük a hűtőbe, a sárga héjat pedig a levelekhez adjuk.
24 órát áztatjuk a citromfüvet.
Másnap leszűrjük, hozzáadjuk a kifacsart citromlevet és a cukrot.
Addig kevergetjük, míg a cukor teljesen felolvad.
Jól kimosott üvegekbe töltjük a szörpöt. Csavaros tetejükkel lezárjuk az üvegeket, majd dunsztoljuk.
80 fokon 20 percig automatázzuk.
Hozzávalókat össze kell keverni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük bele egy lábasba a ribizlilevet, a narancslevet, a bort, a cukrot, a fűszereket és a félbevágott vanília rudat, majd forraljuk fel. Közben vágjuk fel a narancsot szeletekre,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz ananászt hámozzuk meg, és vágjuk össze. Öntsük bele a joghurtot egy turmixolásra alkalmas edénybe, majd tegyük hozzá az ananász, az epret és a gyömbért. Botmixerrel keverjük ö...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA citromfüvet a citrom és narancs szeletekkel együtt vízbe áztatjuk egy nagyméretű befőttes üvegben egy napra (hűvös helyen). Az elkészítéskor nagy lábasba öntjük az üveg tartal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű