15db kos szarvú erős
15db piros cseresznye paprika
10db piros fűszer paprika
5db édes husos pirospaprika
15 dkg só
1L víz
10dkg cukor (eritrit)
1 evőkanál almaecet (elhagyható)
20 csapott teáskanál Horváth Rozi zselatin
Mindet összedarabolni, az erős paprikáknak a magját is belevágni.
1/2 L vízben kb. 30 percig főzni, félre rakni kihűlni. Összeturmixolni,visszarakni az edénybe. Hozzáadni még 1/2 L vizet, 10 dkg cukrot (én eritritet), 1 evőkanál almaecetet és 15 dkg sót. Ismét felforralni és beleszórni a zselatint, Majd steril kis méretű üvegekbe tölteni, dunsztolni 4-5 napig. Ha kihűl akkor lesz zselés állagú. Én nem dunsztoltam, hanem 90 fok/ 30 percen automatáztam.
A fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból puha tésztát dagasztunk. (Az élesztőt keverjük el a langyos tejben, úgy adjuk hozzá a többi hozzávalóhoz.) Lefedjük, és duplájára kelesztjük. 8 egyenlő részre osztj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet mindenképpen részletekben adagoljátok: egy kis tejci, egy kis keverés - ha nem így csináljátok, akkor csomós lesz, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDekorcukor 3 ek kristálycukrot kb. 3 ek friss illatos ibolyával mozsárban összedolgoztam. Megszárítom, majd lezárt üvegben sötét helyen tárolom. Desszert díszítésére fogom felh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű