2,5 l víz
kb. 650 g friss gyömbér
2 citrom vagy lime
400 g cukor vagy méz (ízlés szerint növelhető a mennyisége)
A gyömbért megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk.
A gyömbért, a cukrot (vagy mézet) és a citrom levét (ha kezeletlen citromot kapunk, a héját is) egy lábasba tesszük. Felöntjük a vízzel, felforraljuk, és addig főzzük, míg a cukor
elolvad teljesen.
Letakarva állni hagyjuk kb. 30-40 percen keresztül (ha tovább hagyjuk állni, csípősebb lesz).
Leszűrjük, és tiszta üvegekbe töltjük.
80 fokon 20 percig dunsztoljuk.
Fogyasztásnál a hígítási arány kb. 1:5, de érdemes kitapasztalni, milyen hígításban ízlik a legjobban. Szódával vagy ásványvízzel hígítsuk, tehetünk a pohárba bőven jégkockákat, citrom- vagy lime-karikákat és mentaleveleket.
A nagy mangó felét meghámozzuk (azért írom, hogy nagy, mert valahol kicsiket árulnak...), összedaraboljuk (inkább lenyestem...). Az almának csak a magházát szedjük ki, a héja mara...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA tejben elkeverjük a mézet, a vaníliakivonatot és a fűszereket. Felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a csokoládét. Poharakba töltjük, a cukorral felvert tejszínhabbal dísz...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA répát megpucoljuk,felkarikázzuk..Feltesszük főni annyi vízzel hogy ellepje,belefacsarjuk a citromot .Amikor már majdnem megpuhult hozzáadjuk a megpucolt kockára vágott almát és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 5 citromot megmossuk és megpucoljuk. Megpucoljuk a 30 gerezd fokhagymát is. A citromokat felvagdossuk kisseb darabokra majd bele tesszük a turmixba hozzá tesszük a fokhagyma ge...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű