menu

Családireceptkönyv.hu

Gombaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




50 dkg gomba
5 dkg zsír (mindegy milyen)
1 fej vöröshagyma
1 csokor zöld petrezselyem
1-2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fehérrépa
1 nagyobb sárgarépa
1 teáskanál pirospaprika
törött bors


a "tejfölhöz":
10 dkg Totu krém extra
1 teáskanál citromlé
törött bors

Elkészítés:



Az apróra vágott vöröshagymát csipetnyi sóval, a zsírban üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott zöld petrezselymet és az összezúzott fokhagymát. Addig pirítjuk, amíg a petrezselyem színanyagai ki nem oldódnak. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt gombát, fehérrépát és sárgarépát. Addig pároljuk amíg a gomba levet nem ereszt. Megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük vízzel (még jobb, ha van maradék húslénk) és készre főzzük. Tálaláskor citromlével elkevert, sóval, törött borssal ízesített Totu krém extrával kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Ruccola krémleves fehérborral
Ruccola krémleves fehérborral

Lényeg annyi, hogy a rukkola ne legyen megfőzve, az csak a legvégén kerül bele, hogy megőrizze vitamin tartalmát és szépséges zöld színét. Olivaolajon megfuttattam az apróra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Palócleves sertéshússal (Zöldbableves)
Palócleves sertéshússal (Zöldbableves)

A finomra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre dinszteljük, majd rászórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, pirosaranyat is teszünk rá. Hozzáadjuk a kockákra vágott se...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos paradicsomleves
Sajtos paradicsomleves

A szalonnát lepirítom, megfuttatjuk a lisztet. Felöntjük paradicsomlével, paradicsomsűrítménnyel és annyi vízzel, hogy a fazék 3/4-ig legyen. Hozzáadjuk a fűszereket, kis füstölt...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tárkonyos pulykaraguleves
Tárkonyos pulykaraguleves

Olajon lepirítjuk a pulykamellet, amit kockákra vágtunk fel. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a felkockázott hagymát, és a hússal együtt tovább pirítjuk. Rádobjuk a szeletekr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk