50 dkg gomba
5 dkg zsír (mindegy milyen)
1 fej vöröshagyma
1 csokor zöld petrezselyem
1-2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fehérrépa
1 nagyobb sárgarépa
1 teáskanál pirospaprika
törött bors
só
a "tejfölhöz":
10 dkg Totu krém extra
1 teáskanál citromlé
törött bors
só
Az apróra vágott vöröshagymát csipetnyi sóval, a zsírban üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott zöld petrezselymet és az összezúzott fokhagymát. Addig pirítjuk, amíg a petrezselyem színanyagai ki nem oldódnak. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt gombát, fehérrépát és sárgarépát. Addig pároljuk amíg a gomba levet nem ereszt. Megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük vízzel (még jobb, ha van maradék húslénk) és készre főzzük. Tálaláskor citromlével elkevert, sóval, törött borssal ízesített Totu krém extrával kínáljuk.
Lényeg annyi, hogy a rukkola ne legyen megfőzve, az csak a legvégén kerül bele, hogy megőrizze vitamin tartalmát és szépséges zöld színét. Olivaolajon megfuttattam az apróra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre dinszteljük, majd rászórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, pirosaranyat is teszünk rá. Hozzáadjuk a kockákra vágott se...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát lepirítom, megfuttatjuk a lisztet. Felöntjük paradicsomlével, paradicsomsűrítménnyel és annyi vízzel, hogy a fazék 3/4-ig legyen. Hozzáadjuk a fűszereket, kis füstölt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűOlajon lepirítjuk a pulykamellet, amit kockákra vágtunk fel. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a felkockázott hagymát, és a hússal együtt tovább pirítjuk. Rádobjuk a szeletekr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű