- 120 bodzavirág,
- 1 kg citrom vékonyan felkarikázva,
- 30 dkg citromsav,
- 4 kg cukor,
- 3 mk szalicil,
- 10 l víz
A virágokat megmosom, közben megfőzöm a szirupot, majd ha elhűlt ráöntöm a virágokra, beleteszem a szalicilt és a citromsavat, végül a vékonyra karikázott citromot. Legalább egy napig hűvös helyen hagyom összeérni (minél tovább, annál jobb, csak meg ne buggyanjon). Üvegekbe töltöm és kész.
A szilárd hozzávalókat felkockázzuk, a barackok héját, ha akarjuk, lehúzzuk, bár nem szükséges. Beledobájuk őket a turmixgépbe a jégkockákkal együtt. Hozzáadjuk a fahéjat és a méz...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1 narancs, 1 citrom és fél grépfrút levét kinyomjuk, ha szükséges, cukorral ízesítjük. Frissen kínáljuk. (A grépfrút fehér részeit teljesen szedjük le!)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszekeverjük ,csavaros kupakos üvegbe lezárjuk -Kb. 3-4 hét alatt sűrűn rázogatjuk , a mazsola megduzzad (ezt ki kell szedni a pálinkából, mert végül ízetlenre ázik) -A pálin...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyű