menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt
1 kg burgonya
25 dkg margarin
5 dkg friss élesztő
1.5 dl tej
2 db tojás
só ízlés szerint
1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés:


A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
Közben a burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd összetörjük.
Ezután az összes hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük, és (akár robotgéppel is) simára dagasztjuk. (Én a margarint beledobom az összetört krumpliba, és megvárom, amíg ott "olvad el", igy könnyebb vele utána dolgozni.)
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett gyúródeszkán kb 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk, és (ha van türelmünk hozzá) többször "áthajtogatjuk". Miután kiszaggattuk, a tetejét felvert tojással megkenjük, és forró sütőben 40 percig sütjük.

Krumplis pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Sonkás-tormás-sajtkrémes csigák
Sonkás-tormás-sajtkrémes csigák

A leveles tésztát megkenjük a tormás krémsajttal úgy, hogy a felső szélén szabadon hagyunk egy másfél-két centis sávot. A sajtkrémes tésztára rendezzük a sonkaszeleteket,...

Elkészítési idő: 27 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Gyöngyi pogácsája
Pogácsa - Gyöngyi pogácsája

1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kívánt vastagságúra nyújtjuk. 2. Tetejét bevagdaljuk, tojással megkenjük, és jöhet rá a sajt, kömény-, szezám-, illetve lenmag. 3. Pici s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Sajtos Ildikó féle
Sajtos Ildikó féle

A sajtból egy keveset félre teszünk, a többit összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét megkenjük tojással rá a sajt és mehet a sütőbe. 200 fokon alsó felső sütő Nekünk 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Békebeli sós teasütemény
Békebeli sós teasütemény

A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Ne gyúrjuk túl sokáig, ha egynemű a tészta, akkor már jó! Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra (én egy nagyobb vágódeszká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk