- 1 kg finomliszt,
- 60 dkg vaj (megolvasztva, ha zsírt használok akkor kevesebb),
- 4 dkg só,
- 6 db tojássárgája,
- 3 dl habtejszín,
- 10 dkg sajt
A hozzávalókat összedolgozzuk. 1 cm-re nyújtjuk, tálcára rakjuk, megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk, köménymaggal, szezámmaggal, sajttal stb. 1/2 órára fagyasztóba tesszük, 1 cm-es kockákra vágjuk, 180 fokos sütőben 20-30 percig sütjük.
A sajt egy részét összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Keleszteni nem kell, egyből formázzuk belőle a pereceket. Tetejüket tojásfehérjével lekenjük és sajttal megszórjuk, ezután menn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mozzarellagolyókról papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. A tésztát kb. 24 egyenlő kis négyzetre vágjuk, majd belecsomagoljuk a sajtokat. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk:...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. 2. Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk. 3. A füleket és az orrokat a malacfejek...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A lisztet összekeverjük a túróval, tojással, sóval, vajjal, és hűtőben pihentetjük 2-3 órán át, letakarva. 2. Amikor eltelt az idő kivesszük, lisztezett deszkára borítjuk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz