menu

Családireceptkönyv.hu

Túró puffancs


Írta:

Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 15 dkg vaj,
- 10 dkg cukor,
- 1 cs vanília cukor,
- 2 citrom reszelt héja,
- 4 tojás,
- 10 dkg liszt,
- 10 dkg búzadara,
- 50 dkg tehéntúró,
- 4 ek olaj a sütéshez,
- 5 dkg szeletelt mandula a tálaláshoz.
A rebarbarakompóthoz:
- 50 dkg rebarbara,
- 1/2 citrom leve,
- 25 dkg eper,
- 2 ek porcukor,
- 1 cs vanília cukor,
- 1 kis cs citromfű

Elkészítés:


A rebarbarát megtisztítjuk és apróra vágjuk, a citromlével 2 evőkanálnyi vízben kissé megpároljuk. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, a felét botmixerrel pürésítjük. A rebarbarához keverjük az eperpürét, a porcukorral és a vaníliás cukorral. A citromfüvet leöblítjük, finomra vágjuk. A maradék epret apróra vágjuk és a többihez keverjük a citromfűvel együtt. Tálalásig félretesszük. A puffancsokhoz a puha vajat a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a masszát nagyobb adagokban kanállal beleszaggatjuk (kb. 20 db lesz), közepes lángon mindkét oldalát megsütjük, majd a mandulával megszórjuk, és tálalhatjuk is.

Túró puffancs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Meggyes-tejszínes vaníliakrém torta
Meggyes-tejszínes vaníliakrém torta

A tojásokat a cukorral és a Rama Vajaz ízzel gépi habverővel felverjük, a lisztet a kakaóporral és a dióval elkeverjük, majd a habba forgatjuk, és 180 C-ra előmelegített sütőben 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tímea
Gofri
Gofri

1. A lisztet a cukorral, a sóval és a sütőporral elkeverjük. 2. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük az olvasztott vajat, tejet és vanília aromát. 3. A száraz és a nedves hozzáva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Gesztenyés tiramisu
Gesztenyés tiramisu

A hideg tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A mascarponét kikeverjük a felengedett gesztenyepürével, a rummal (vagy vaníliakivonattal), és több részletben beleforgatjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Zserbó szelet videóval netről
Zserbó szelet videóval netről

Tészta Sütése 180 C fokon körülbelül 35 perc alsó felső sütésen. Csoki máz :vízgőzön megolvasztva nem túl melegre azaz úgy 35- 40 C fokra , 3-4 dkg vaj vagy olajjal kikeverni. A...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk