menu

Családireceptkönyv.hu

A legfinomabb túrós tekercs


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

500 g liszt,
250 ml tej,
100 g vaj,
2 evőkanál cukor,
30 g élesztő,
egy csipet só.

Hozzávalók a töltelékhez:

500 g tehén túró,
4 evőkanál cukor,
1 db tojás.

Elkészítés:


Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és jól össze dolgozzuk. Az így kapott tésztát két részre osztjuk (mert a végén két rudat készítünk belőle) és mindkét részt kinyújtjuk 1-2 cm vastagságúra.

Elkészítjük a tölteléket: a túrót kikavarjuk a cukorral és a tojással, rátesszük a kinyújtott tészta közepére. A tészta széleit ferdén 2 centinként bevagdossuk a töltelékig és addig hajtjuk a széleket még el nem fogy (ráhatjuk), így olyan lesz mintha fonatos lenne (nem kell tekerni). A töltelék fölött pedig a széleket jól lenyomkodjuk, letakarjuk és hagyjuk még 15-20 percet kelni, utána tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk cukorral, ízlés szerint. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük, amikor a tészta szép piros, el is készült.

A legfinomabb túrós tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Igazi marcipán massza
Igazi marcipán massza

A mandulát egy késes aprítóban durvára daráljuk. A cukrot, a glükózszirupot vagy mézet és a vizet egy lábasban 118 fokig melegítjük. Elég gyorsan elérjük ezt a hőfokot. Ez az a hő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mucika
Diós-szilvalekváros hókifli
Diós-szilvalekváros hókifli

A tésztához Összegyúrunk minden alapanyagot előző este, és hűtőbe tesszük. Másnap3 felé osztjuk a tésztát. Lisztezett deszkán kör alakúra, vékonyra nyújtjuk, háromszögekre bevagd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes diós szelet"Évi"
Mézes diós szelet"Évi"

1. lépés 2 dl tejet pudingporral simára keverünk, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos tejet és sűrű krémben főzzük. Ha kihűlt a krém, habosra keverjük m...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Diána
Piskóta -dívány
Piskóta -dívány

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, és készítsük elő a sütőformát. (Vajazzuk ki vagy tegyünk bele sütőpapírt.) Olvasszuk fel a vajat és adjuk hozzá a tejet, majd hagyjuk kihűlni. Ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk