menu

Családireceptkönyv.hu

Bundázott alma – ha gyors és fenséges finomságra vág


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Személyenként 1 nagy (15 dkg-os) borízű alma.
Bundázáshoz: 3 dl tej, 15 dkg sima liszt, 2 tojás, 2 evőkanálnyi olaj, 1 kanál cukor, késhegynyi só.
Kisütéshez: 15-20 dkg zsír vagy olaj.

Elkészítés:


Elkészítjük a bundázó tésztát: a lisztet kis tálba tesszük. A tejet a tojások sárgájával habverővel jól elkeverjük, a lisztre öntjük, hozzáadjuk a cukrot, sót és az egészet habverővel simára eldolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a tésztához keverjük, végül a tésztába belekeverjük az olajat. Az almákat meghámozzuk, 1 cm vastagságú korongokra felszeleteljük, és a korongok közepéből a magházat kis, kerek szúróval vagy tiszta gyűszűvel kiszúrjuk. Az almakorongokat kissé megcukrozzuk vagy pár percig befőtt lében tartjuk. A zsírt megforrósítjuk, az almaszeleteket villára szúrva, megmártjuk az elkészített tésztában és annyi forró zsírba helyezzük, hogy a szeletek úszhassanak benne. Amikor az alma bundája pirulni kezd, kissé mérsékeljük a hevítést, hogy az alma átsülhessen. A megpirult almát megfordítjuk és a másik oldalát is világosra sütjük. Papírszalvétával letakart sütőlapra szedjük, nagyon enyhén fahéjas cukorral (vagy vaníliás cukorral) meghintjük, frissen tálaljuk. Nem túl érett, félbevágott őszi- és sárgabarackot is süthetünk hasonló módon.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom és pillanatok alatt összedobható édesség, csak ajánlani tudom!

Bundázott alma – ha gyors és fenséges finomságra vág

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lusta asszony kalácsa
Lusta asszony kalácsa

Mindent hozzávalót robotgéppel összedolgozunk és vajazott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütünk. Porcukorral megszórva, vagy lekvárral megkenve tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Citromos holdak
Citromos holdak

A fehérjéket a porcukorral és citromlével kemény habbá verem.A cukrot lassan adagolom a félig felvert tojáshabhoz ,miközben folyamatosan keverem-robotgéppel).Végül a citromlét is l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás táska
Almás táska

Elkészítése: Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és kicsit felfőzzük. A leveles tésztát kinyújtjuk a szendvicssütő méretére, ráhalmozzuk az alma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös-pudingos sütemény
Tejfölös-pudingos sütemény

A tésztának valókat összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen és két részre szedjük.. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és az egyik kinyújtott lapot beletesszük. A pudingokat m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk