• 60 dkg háztartási keksz
• 10 dkg töltetlen kakaós keksz
• 2 dl tej
• 5 dkg étcsokoládé
• 20 dkg vaj
• 5 dkg cukrozatlan kakaópor
• 20 dkg barna cukor
A mázhoz:
• 10 dkg étcsokoládé
• 5 dkg keserű csokoládé
• 1 teáskanálnyi vaj
• 3 evőkanál habtejszín
A kétféle kekszet és az étcsokoládét apróra tördeljük. A vajat, a cukrot, a kakaóport és a tejet jól összekeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk belőle. Nem kell forrni hagyni! Egy kerek sütőformát kibélelünk fóliával és beletesszük a kekszet. Mikor a szirup elkészült összedolgozzuk vele és jól megnyomkodjuk, hogy álljon össze. 1 órán át hűtőben pihentetjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a vajat és a tejszínt. A keksztortát kivesszük a formából, levesszük róla a fóliát megkenjük a csokoládé mázzal. Fél órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy megkeményedjen a máz és már szeletelhetjük is.
A brownie-réteghez egy gyorsforralóban, alacsony lángon felolvasztjuk a vajat a csokival, és belekeverjük a cukrot. Ezután egy habverő segítségével egyesével belekeverjük a tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta... .a tojásokat ketté válasszuk és a sárgáját jó habosra kikeverjük a cukorral míg ki nem ""fehéredik""..a lisztet összekeverjük a sütőporral... a tojás fehérjét kemény hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A tésztához A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a vizet, olajat és az átszitált kakaóport. Jól összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRétegenként rakom egymásra, mindig hűtőben dermesztem az előző réteget. Meg kell várni, amíg teljesen megderemed egyébként szétfolyik A lapzselatint mindig beáztatom, kinyomkodom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes