4 rúd készitéséhez./gáz tepsi nagyságú/
Tésztája : 1 kg liszt, 37 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 5 dkg élesztő, 1 dkg só/lehet kevesebb is/ 4 dl tej /vigyázat, apránként hozzáadni nem biztos, hogy ennyi kell.Amennyit felvesz a tészta. Elég keménynek kell lenni.
4 db cipót készitünk. /hidegen tartjuk egyenként visszük nyújtani/.
Töltelék: 20 dkg kr.cukor, 1 cs mazsola, 3 db alma,/reszelve/, ciromhéj, narancshéj, diósba egy kis rum ill. aroma, őr.fahéj. Ez két rudhoz kell.
20 dkg mák
20 dkg dió forró tej a mák és a dió forrázásához. Vigyázat nagyon piciket önteni hozzá, nehogy híg legyen, inkább maradjon jó sűrű. A masszákat ketté osztva a kinyújtott /kb.25x40 cm téglalap/ tésztára kenjük. Ha híg lett sűritheted kekszdarával, vagy prézlivel. De inkább figyelj oda.
Szépen egymás mellé teszed a sütőpapíros gáz-tepsibe, és bekened tojássárgájával. A szélére ne menjen csak a tetejére. Kitenni levegőre megszárítani.Ha már nem ragad akkor mégegyszer megkenni. Ettől lesz márványos. Három mély lyukat csinálok bele vastagabbal mint a hurkapálca.
Előmelegített sütőben sütöm pont 150 C -on 1 óráig.
Ha valaki nem szereti a mazsolát akkor én pl. aszalt vörös-áfonyával készitettem.
Elég részletesen írtam le, kezdőkre is gondolva. Eredményes sütést!!!!!!!!
A garnélát beleforgatjuk a gyömbérbe, és 30 percig a hűtőben marináljuk. (Semmiképp se tovább, mert a gyömbérben a rák elkezd „megfőni”!) A vajat felhevítjük, a fokhagymával...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA diót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk és félretesszük. Robotgépben fehéredésig keverjük a cukrot a tojással, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vaníliát, és a fűszereket....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját, a csipet sóval összekevert lisztet, és jól összegyúrjuk a tésztát. Fol...
Elkészítési idő: 15 min Nehézség: KönnyűA salátát, a tarját, a sonkát és a sajtot vékony csíkokra szeleteljük, majd jól összekeverjük. A kukoricát lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. A tejfölt a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű