25 dkg Rama
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
2 cs. csokis pudingpor
A puha margarinnal elkeverjük a cukrokat. (habverővel a legkönnyebb)
A lisztet is belekeverjük, majd a puding porokat is.
Kézzel kis golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd ellapítjuk villával. (ettől lesz rajta a csíkos minta)
Sütőben közepes hőmérsékleten kb. 10 perc alatt megsül, de figyelni kell, hogy ne piruljon meg nagyon az alja, mert akkor könnyen kiszáradhat.
Más ízű pudingporral is nagyon finom! :)
A tejszínt a tejjel és a vanília rúd kikapart belsejével és vanília rúddal felteszed a tűzre, lassú tűzön melegedni, de nem forralni. A tojássárgákat ki kevered a cukorral, amiko...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: NehézA vizet a vajjal és a sóval egy edényben felforraljuk, egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet, intenzíven keverni kezdjük fakanállal, és ezt úgy 2 percig abba sem hagyjuk −közben a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. 6 gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben, 10-12 perc alatt. A krémhez...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel és állni hagyjuk kb. 1 órán át. 2. Jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz