menu

Családireceptkönyv.hu

Omlós pudingos keksz


Írta:

Elk. idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




25 dkg Rama
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
2 cs. csokis pudingpor

Elkészítés:


A puha margarinnal elkeverjük a cukrokat. (habverővel a legkönnyebb)
A lisztet is belekeverjük, majd a puding porokat is.
Kézzel kis golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd ellapítjuk villával. (ettől lesz rajta a csíkos minta)
Sütőben közepes hőmérsékleten kb. 10 perc alatt megsül, de figyelni kell, hogy ne piruljon meg nagyon az alja, mert akkor könnyen kiszáradhat.

Trükkök, tippek, praktikák:


Más ízű pudingporral is nagyon finom! :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokikrém
Csokikrém

A tejszínt a tejjel és a vanília rúd kikapart belsejével és vanília rúddal felteszed a tűzre, lassú tűzön melegedni, de nem forralni. A tojássárgákat ki kevered a cukorral, amiko...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Nikcsi83
Spanyol Churros
Spanyol Churros

A vizet a vajjal és a sóval egy edényben felforraljuk, egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet, intenzíven keverni kezdjük fakanállal, és ezt úgy 2 percig abba sem hagyjuk −közben a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Koldus torta hatlapos
Koldus torta hatlapos

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. 6 gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben, 10-12 perc alatt. A krémhez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Golyó - Zserbógombóc
Golyó - Zserbógombóc

1. A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel és állni hagyjuk kb. 1 órán át. 2. Jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk