10 dk vaj
20 dk rokfort
20 dk liszt
dió
cayanne bors
a vajat a sajttal aprítógépben összekeverni, majd hozzágyúrni a liszttel elkevert durvára vágott diót. Henger formára gyúrva min 30 percre a hűtőbe tenni. Ezután kb 1 cm-es korongokat szeletelni, sütőpapirral bélelt tepsiben 22 perc alatt világos barnára sütni.
más, aromás, érett sajtal is kitűnő!
Gyenge tésztát dagasztunk a hozzávalókból a töpörtyű és az őrölt bors kivételével,ha szépen megkelt elnyújtjuk és a tepertővel megkenjük,megszórjuk kevés borssal és hajtjuk,pihen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kettévágva 2 akkora vékony lapot nyújtottam, hogy mindkettőn kb. 7-8 szelet bacon elférjen (a szalonna két vége néhány mm-t túl is lóghat). Először vékonyan átkentem a té...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűBegyúrni, 2 órát hűtőben pihentetni, /nekem egy éjszakát volt a hűtőben / kinyújtani, szaggatni, tojással lekenni és sajttal megszórni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáljuk keverőtálba, forgassuk hozzá a sót és a sütőport, majd a hideg vajat reszelve adjuk hozzá. Ezután a többi alapanyagot is adjuk hozzá, és gyors mozdulatokkal gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű