menu

Családireceptkönyv.hu

Füge lekvár


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 2 kg füge
- 30- 40 dkg cukor
- a 3:1 zselésítő
- 1 tk fahéj
- 1 kk. gyömbér
- 1 citrom leve

Elkészítés:


-Megmosom, végét, levágom, puculom, pépesítem. A zselét egy adag
péppel összeturmixolom, ne legyen csomós.
- belekeverem a hozzávalókat
- főzöm forrástól számítva 10 perc
- Üvegbe teszem, fejreállítom, majd száraz dunnsztba hagyom kihülni

Trükkök, tippek, praktikák:


Fügéhez adhatok, almát , sárgadinnyét , barackot, vagy a cukor felét kiválthatom 70 %-os csokival

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar PARADICSOM HIDEGEN.
PARADICSOM HIDEGEN.

. Legtöbben megfőzik a paradicsomot és úgy rakják el télre. Évek óta hidegen rakom el. Olyan az íze mintha egy érett paradicsomot ennél. Miért teszem így el? Mert nyersen benne va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Ketchup házilag
Ketchup házilag

Mindent apróra vágokbelerakok egy lábosba és elkezdem főzni a cukor és az ecet kivételével. Ha megpuhult a paradicsom, turmixba teszem és pépesítem. Ezután egy kis lyukú szűrőn i...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Húst befőzni?
Húst befőzni?

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Bodza ,akác , és hárs  szörp
Bodza ,akác , és hárs szörp

A virágokat óvatosan ollóval levágjuk úgy, hogy a virágpor ne hulljon ki belőle. Egy 5 l üvegbe helyezzük, és felöntjük a vízzel, bele karikázzuk a citromokat. Ha hűvös az idő, 2...

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk