Kekszes alaphoz:500 g darált háztartási keksz
100 g porcukor
4 ek. ét kakaópor
150 g vaj
1,5-2 dl tej
20 ml rumaroma
Töltelékhez:
250 g mascarpone sajt
70 g porcukor
70 g kókuszreszelék
meggybefőtt
A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, kakaóporral, majd hozzáadjuk a vajat, tejet és rumaromát. Összegyúrjuk. (A tej mennyisége a keksz fajtájától változhat. Érdemes először kevesebbet hozzáadni, majd fokozatosan a többit, ha igényli a massza.)
Folpack fólián kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk.
Elkészítjük a tölteléket: alaposan összekeverjük a mascarponét, a porcukrot, a kókuszt.
A kókuszos tölteléket a kekszes lapra kenjük.
A lapra lecsepegtetett meggybefőttet raktam, így tekertem fel.
A rudakat kókuszban meghempergettem, hűtöttem.
Amikor jól megdermedt szeleteltem.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a vajkrémet, porcukrot. Jénai tepsibe rakom sorosan a krémet, a babapiskótát főzött kávéba megforgatom. Tetejére kakaót szórunk. Hűtő...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kekszet késes aprítóba tettem, finomra őröltem, majd beleszitáltam a kakaóport és alaposan összekevertem. A vajat, negyedannyit, folyadékot egy tapadásmentes lábosba tettem és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet konyharuha között húskloffolóval törtem meg, így van benne jó apró is. A margarint fölolvasztjuk, majd a porcukrot, a lisztet, a kókuszreszeléket és a felvert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA massza hozzávalókat alaposan összekeverjük. Hagyjuk pihenni, amíg elkészül a krém. A szobahőmérsékletű puha vajat az édesítővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű