Hozzávalók:
1 e.k. zselatin por
6 e.k. víz
1 púpos e.k. margarin
2 e.k. méz
kb. 80-100 dkg átszitált nagyon finom porcukor
Vízgőz fölött egy tálban melegítjük a vízzel elkavart zselatint, amíg átlátszó nem lesz. Ekkor beletesszük a mézet és a margarint, ha elolvadt, beleöntjük a porcukor közepébe. Kanállal kevergetjük és ha már nem annyira meleg, kézzel tovább gyúrogatjuk. Annyi porcukrot gyúrunk bele, hogy ne legyen folyós, de ne legyen kemény. Tapasztalat: ha megfogod a markodba, szinte "kimászik" a kezedből állagú a jó. Frissentartó fóliába + egy zacsiba tesszük és kb két órát szobahőn pihentetjük. Felhasználás előtt egy diónyi margarint gyúrunk bele és addig gyúrjuk, amíg rugalmas nem lesz. Ez így fehér, ha színeset akarunk, akkor ilyenkor ételfesték pasztával színezhetjük. Folyékony nem jó, feketét csak felületi festéssel tudunk csinálni, barnát én a porcukorhoz kevert kakaóval szoktam. Étkezési keményítővel vékonyan megszórt felületen, szintén keményítővel szórogatva tudjuk sodrófával nyújtani, illetve bármilyen formát készíthetünk, vagy kiszúróval virágot, levelet is csinálhatunk belőle.
Szóráshoz O km-es nylon térdzokniba rakni a keményítőt, szuperül lehet használni.
A tortát bevonás előtt csak nagyon vékonyan kell lekvárral (ecsettel) lekenni, vagy az egyenetlenséget porcukor-margarin keverékkel kihozni.Egyébként krémet a tortára a fondant alá nem kell tenni.
A kekszet por állagúvá törjük (én kézi robotgépet használtam), majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és kókuszzsírt (a kókuszzsírt azért adtam hozzá, hogy a massza biztosan megkö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók: 5-6 db körte, nem túlérett, inkább kemény 2 ek nádcukor fűszerek: fahéj,szegfűszeg, kardamom, fekete bors 1 db kis narancs 1 üveg vörösbor A körtét előző nap páro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricadarát tapadásmentes edényben a vajon kissé megpirítjuk, így intenzívebb ízt kapunk, majd felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a cukor felét, a vaníliakivonatot, a citrom héjá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElőkészítés A kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük. A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segí...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű