- 8 db tojás
- só
- babérlevél
- liszt
- pirospaprika
- olaj
Paprikás rántást készítek, felengedem vízzel, fűszerezem. 4 tojás felverek és belecsurgatom a levesbe, ha felforrt. 4 db tojást beleütök és nem keverem szét, hagyom egészben. Készre főzöm, melegen tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítjük az alaplét. Eltávolítjuk a kacsa bőrét és a zsírját, a nyakát sértetlenül meghagyjuk. Óvatosan leszedjük a húst a csontokról és félretesszük. Minden látható zsírt lenye...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet az alaplével, és egy csipet sáfránnyal felforraljuk. Sózzuk-borsozzuk. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és hozzáadjuk a forrásban lévő léhez. Kb. 7-8 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kevés zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd bele tesszük az apróra vágott hús, és megpároljuk. 2. Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a babérlevelet, a köményt és a pap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkeaprólékot megmosom és kis darabokra vágom. A megpucolt zöldségeket keskeny hasábokra vágom. A vöröshagymát picire metélem és felforrósított olajon üvegesre pirítom. A lángr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű