A tésztához
30 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelt )
1 dl tej
2 db tojás
1 csomag sütőpor
10 közepes db sárgabarack (vagy őszibarack)
(ha nincsen éppen idény, akkor konzerv is megfelel)
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál liszt (a tepsi kikenéséhez)
A krémhez
30 dkg margarin
10 dkg étcsokoládé
20 dkg porcukor
1.5 dl joghurt (natúr)
1 ek cukrozatlan kakaópor
A tésztához a hozzávalókat (a barackot kivéve) csomómentesre dolgozzuk (nekem robotgép segített).
Egy kb. 25x30 cm-es tepsit kikenünk margarinnal, kiszórjuk liszttel, és egyenletesen elosztjuk benne a masszát.
(Nekem kényelmesebb, és kedvelem is a sütőpapírt. Én azt használtam.)
A barackokat megmossuk, kettévágjuk, a magot eltávolítjuk, és tetszőleges méretű szeletekre vágjuk, majd a barack szeletekkel kirakjuk a tészta tetejét.
Kb. 30 percig sütjük 170 fokon, de tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk kihűlni.
A krém hozzávalóit egy kis lábasban összekeverjük, majd kis lángon összemelegítjük (forralni nem szabad), amíg a margarin teljesen el nem olvad.
A krémet a kihűlt sütemény tetejére kenjük. Hűtőben néhány órát pihentetjük, ha kibírjuk a kóstolást, akkor akár egy éjszakán át is jót tesz neki.
http://sylvia-gasztro-angyal.blogspot.hu/2014/05/barackos-csokolades-kremes.html
1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 160 fokra előmelegítettem. A formát sütőpapírral béleltem, 1 dkg vajjal megkentem és egyenletesen rászitáltam a porcukrot. A lisztet, a mogyorót, a kakaót és a sütőport...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálasszuk ketté a tojásokat, a sárgákat a xilittel keverjük habosra, fehéredésig. A mandulatejet melegítsük fel és csurgassuk a habos tojássárgához folytonos keverés közben. Önts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1. lépés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1/3 részét félretesszük a rácsozáshoz. 2. lépés A tésztát tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd Rama margarinnal kikent, li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű