4 tojásos vizespiskóta
1 l sárga- vagy őszibaracknektár
(cukor, szükség és ízlés szerint)
3 csomag vaníliaízű pudingpor
6 dl tejszín
3 csomag habfixáló
2 csomag vaníliás cukor
kb. 25 dkg szögletes keksz
csokimáz
A máz készülhet tortabevonóból is,.
Hozzávalók:
10 dkg margarin
10 dkg cukor
2 evőkanál tej
2 púpos evőkanál kakaó
Ezeket összefőzzük, kb. egy percig kicsi lángon főzzük, közben kevergetjük. Néhány percig kevergetve hűtjük, mielőtt rákenjük a sütire.
Megsütjük a piskótát.
Én így készítem a vizespiskótát: szétválasztok 4 tojást. A sárgáját habosra keverem 7 evőkanál cukorral, fél sütőporral. Egyenként hozzáadok 4 evőkanál forró vizet, majd 8 evőkanál lisztet. A fehérjéket egy csipet sóval és 3 evőkanál cukorral felverem, s óvatosan hozzákeverem a masszához. Kikent vagy sütőpapapírral bélelt tepsiben sütjük.
A gyümölcsnektár egy részében elkeverjük a pudingporokat. A többit főni tesszük. Ha savanyúnak találjuk, lehet néhány evőkanál cukorral édesíteni. Ha fő, hozzáadjuk a pudingot, s sűrűre főzzük. A kihűlt piskóta tetejére kenjük.
Ha kihűlt a pudingtöltelék, felverjük a tejszínt a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a habfixálókat. Ha már jó kemény, a töltelékre simítjuk.
A tetejét kirakjuk keksszel.
A kekszet csokimázzal vonjuk be. Mielőtt megszilárdulna, vágjuk át a kekszek mentén, bejelölve a szeletek helyét.
120 fokon hőlégkeverésen egyszerre sült két tálcán az alja és a cikkesített teteje smile hangulatjel Bármivel tölthető, én ezt most nem vittem túlzásba, mert nem volt már több...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. 2 Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a két tojássárgáját, majd alaposan összegyúrjuk a tésztát. 3 Ha kakaósat is készítünk, akko...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot. A tejbe keverjük bele a rumot vagy a rumaromát, és fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű