7 tojás
6 tojás súlyának megfelelő liszt
7 tojás súlyának megfelelő cukor
1 kiskanál sütőpor
A tojásokat a cukorral 10 percig habosra keverjük, majd a lisztet apránként beleforgatjuk. Tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, oldalát kivajazzuk – de nem muszáj. 40 -45 percig közepes hőfokon sütjük. Állaga rugalmas, igazán magasra növő piskóta lesz.
Narancshéjas lereszelni, levéhez a vajat, cukrot. Forralni. Ha kihűlt hozzá a tojások, habosítani, újra forralni sűrűsödésig 12-15 perc
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, az egyik oldalát hagyjuk kissé vastagabbra, mint a másikat. A tészta vékonyabb r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, majd hozzákockázzuk a hideg vajat. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, majd egy 18 cm átmérő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez, keverd össze a darált mogyorót a cukorral, kakaóval, reszelt csokival, liszttel és olvasztott vajjal. A tésztához, keverd robotgéppel a vajat az olajjal és cukorr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű