0,5 dl tej
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
25 dkg darált keksz
20 dkg vaj
2 ek cukrozatlan kakaópor
5 dkg étcsokoládé
1 ek vaj
A tejet a cukorral felforraljuk. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a vajat, a kekszet és a diót.
Felezzük el a tölteléket, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót.
Mindkét massza állaga kézzel formázható állagú legyen. Ha szükséges tegyünk bele még egy kevés kekszet vagy lágyítsuk kevés tejjel.
Egy folpack-tal kibélelt szögletes formába belenyomkodjuk a kakaós masszát szépen egyenletesen, ennek a tetejére következik a diós massza. Szépen elsimítjuk a tetejét, majd bevonjuk a vajjal felolvasztott étcsokoládéval.
Hűtőben tároljuk. Kockákra vágva kínáljuk.
Köszönöm szépen mindenkinek!recept:tészta:22 dkg liszt,12 dkg vaj,2 tojássárgája,6 dkg porcukor,10 dkg tejföl,1 csapott kiskanál sütőpor,1 vaníliás cukor,citromhéj,csipetnyi só.öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almás pite elkészítéséhez a sütőporral elkevert lisztet összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat kézi habverővel egyneműre keverjük, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben 40 perc alatt készre sütjük. Én 170 Celsius – fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt közepes hőmérsékletre (180 fok) előmelegítjük. 2. A joghurtot összekeverjük a barna cukorral és a tojásokkal. 3. Hozzáadjuk az étolajat, a fahéjat és a sütőporral elve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű