Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
12 dkg cukor
Töltelék:
1kg zsíros túró
20dkg cukor
1 csipet só
5 ek rétesliszt
2 vaníliás cukor
2dl zsíros tejföl
A kenéshez:
2dl házi baracklekvár
A tetejére:
6 tojás fehérje
30 dkg porcukor
1 csipet só
5ml víz
A vajat megolvasztjuk.
A cukrot a liszttel elkeverjük és hozzá adjuk az olvasztott vajat.
Jól gyúrható tésztát kapunk.
Nejlon zacskóba hűtőbe tesszük 1 órára.
A túrót a cukorral,vaníliás cukorral,csipet sóval,tejföllel,rétesliszttel kikeverjük.
A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk(én a gázsütő tepsijét használom)
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és elősütjük,,hogy ma tészta ne legyen nyers.Kivesszük a sütőből,megkenjük baracklekvárral.Hagyjuk had szikkadjon kicsit.
Közben cukorszirupot főzünk,felverjük a tojás fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.A forró cukorszirupot fokozatosan adagolva habverővel hozzáadjuk.
A túróval megkenjük a lekváros tésztát.
A tojáshabot habzsákba töltjük és a sütemény tetejére nyomjuk tetszés szerint.
Előmelegített sütőbe tesszük és kis lángon kb.20 percig sütjük.Illetve amíg a tojáshab elkezd megszilárdulni és a túró is megsült.
A tészta száraz hozzávalóit mind egy mély tálba mérjük, majd a hideg vajat-fontos hogy tényleg szinte fagyos legyen-egy nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Gyorsan elmorzsoljuk a li...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Tetszőleges gyümölcsökkel kirakjuk a tetejét, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körtét a tál aljára halmozzuk, a többi hozzávalót alaposan elkeverjük, majd a körtére szórjuk. 180 fokon 10-15 percig sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kikavarjuk a 6 tojássárgájával és a cukorral, majd beletesszük a lisztet és tejet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan belekavarjuk a masszába. Előmelegített...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű