4 db cékla (nyers)
1 szem burgonya
1 szem alma
50 g vaj
1 szál póréhagyma
4 db babérlevél (friss, vagy szárított)
só
bors - fekete (tört)
1 L alaplé - zöldség
Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát.
Egy mély fazékban olvasszuk fel a vajat, dinszteljük meg a póréhagymát, majd tegyük bele.
Keverjük hozzá a kockára vágott zöldséget, és az almát. Fűszerezzük meg, majd pároljuk őket együtt néhány percig, hogy összeérjenek az ízek.
Öntsük fel az alaplével, és közepes hőfokon, lefedve főzzük addig, míg a cékla teljesen meg nem puhul.
Botmixerrel keverjük össze a levest. Ízlés szerint adhatunk hozzá citromlét is, de én leginkább tejföllel szeretem ezt a céklakrémlevest.
Többek között jó zsírégető, méregtelenítő. A benne lévő betain támogatja a zsírok lebontási folyamatait, a koleszterint epesavas sókká alakítja.
A brokkolit szedjük rózsákra, a vöröshagymával és a fokhagymával együtt tegyük fel főni annyi vízben amennyi bőven ellepi. Sózzuk, borsozzuk, főzzük puhára. Vegyük le a tűzről,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmosom, megtisztítom, feldarabolom. A fazékban felhevítem a kockákra vágott szalonnát és megpirítom. A hagymakockák következnek. Alaposan átforgatom majd jöhet a sá...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű2 evőkanál forró zsiradékon megdinsztelem a vöröshagymát, majd benne a fokhagymát. Rádobom a gombát, a zöldséget, a kakukkfüvet, borsozom, sózom, és erős hőmérsékleten megvárom, am...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA hagymát olajba üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, és a felkockázott burgonyát. Felöntjük fél liter vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a tejszínt és 15 per...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű