6 db közepes krumpli
1 db nagyobb répa
1 db nagyobb zöldség
2 l víz
2 szelet füstölt szalonna és bőre
só
bors
ételízesítő
1 csipet örült kömény
Zöldség zöldje
A szalonnát kockákra vágom és üvegesre pirítom.
A zöldségeket megtakarítom és felaprítom.
A felaprított répát és Engadget a szalonnára öntöm és kicsit megpárolom
Utána hozzáadom a krumplit és a szalonna bőrét.
Felöntöm vízzel, ízlés szerint fűszerezem.
A zöldségek puhulásáig főzöm. (Mikor már majdnem kész friss zöldség zöldjét teszek bele, ha van itthon.)
Jó étvágyat!
1. 2 ek. olajon pirítsuk meg a vöröshagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, őrölt köményt és a kurkumát. Ezeket 2 percig kevergessük. 2. Rakjuk bele a lencsét, répát, zellert, babérlev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz a japán Ramen leves a sokfajta Ramen levesek egyike, később bemutatok másikakat is, mert a japán levesek nemcsak finomak, de egészségesek is, többek között a tengeri algától. Ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpucolt répát felkarikázzuk és a zsírban megdinszteljük. A babot és a felkockázott krumplit hozzáadjuk és kicsit lefedve tovább dinszteljük. Kb 2 liter vízzel felengedjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát átpasszírozzuk, és olajban megpirítjuk. A burgonyákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk. Hozzáadjuk a szerecsendiót...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű