220 g búzaliszt (BL55)
1 csapott teáskanál sütőpor
0.5 mokkáskanál szegfűszeg (őrölt)
0.5 mokkáskanál szerecsendió (őrölt)
1 teáskanál fahéj (őrölt)
1 csipet só
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 g barna cukor (por, vagy finom szemcséjű)
130 g kristálycukor
250 g sütőtök püré
110 ml olívaolaj
0.5 db narancs leve
60 g étcsokoládé (45-59%-os)
A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sütőport, sót, fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót, és az apróra vágott csokoládét. Összekeverjük.
A tojásokat összekeverjük a kristály, és a barna cukorral.
Hozzáadjuk a sütőtökpürét a tojásos cukros részhez és átkeverjük.
Hozzáöntjük az olívaolajat, és a fél narancs kifacsart levét. Átkeverjük ismét a masszát.
Összekeverjük a fűszeres lisztes illetve a sütőtökös részeket, és a masszát egy sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába öntjük.
175 C-os sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük a sütit.
Felszeletelve tálaljuk a csokis-sütőtökös piskótát.
3 dl meggylében megfőzünk 1 csokipudingot 1 kk fahéjjal és 2 ek cukorral. 1 margarint 20 dkg cukorral szép krémesre keverünk majd hozzáadjuk a kihült csokis krémet. a végén hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cseresznyét turmixoljuk össze, majd a cukorral tegyük fel főni - főzzük minél sűrűbbre. A lapzselatint áztassuk hideg vízbe, majd 5 perc elteltével csavarjuk ki, és adjuk a kész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá egy csipet sóval. A cukrot adjuk hozzá kanalanként, közben verjük tovább...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes