Tésztához:
1 egész tojás, 3 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, vanília aroma, 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 2 narancs leve és héja.
Krémhez:
15 dkg vaj, 3 ek. liszt, 3 dl tej, 20 dkg cukor,
A tésztát kisebb őzgerinc formában megsütjük.
A lisztet és a tejet felfőzzük. A cukrot és a vajat kikeverjük. Ha a lisztes tejes keverék meghűlt, a cukros vajhoz adjuk. Ezzel töltjük meg a tésztát.
1. Pripremiti kalup za 12 maffina oblozen sa papirnim korpicama. Pecnicu ukljuciti da se zageije na 190 stepeni. Jaja i secer kremasto izraditi pa dodati sve lagano muteci mljeko,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kekszet daráljuk apróra. A vajat olvasszuk fel, keverjük össze a kekszmorzsával. Egy 23 centiméteres tortaforma aljába egyengessük el a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. 2 lapot sütünk belőle a tepsi hátoldalán. 180 C-on 12-15 perc alatt. A piskótához a tojásfehérjét...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: NehézÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit, négy részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen négy azonos méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtunk belőle. Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű