1 üveg paradicsomlé
1ek liszt+olaj
1 szál zeller
1 kis fej hagyma
tészta
pici só
cukor/édesítő
A lisztből és olajból rántást készítünk. Ráöntjük a paradicsomot és vizet, ha szükséges, beletesszük a zellert és a hagymát. Sóval és cukorral ízesítjük és 15-20 percig főzzük. A végén belefőzzük a tésztát.
Egy murkot le reszelünk és olajon meg dinszteljük. Megfőzzük az apróra vágott pityókát , rizst és közben hozzáadjuk a tárkonyt és ket kanál tejfölhöz meritek egy kicsi levet elkava...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA barna rizst legegyszerűbb nagyobb adagban áztatni és főzni, ha mondjuk rizstej is készül. A paprikákat mosd meg és süsd grill fokozaton, amíg minden oldala el nem kezd feketedni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsgombóchoz a rizst 1-1 rizs-víz arányban félig megpároljuk. A hozzávalókkal jól összekeverjük, pihentetjük, ameddig a levest feltesszük. A zöldségeket és a gombát daraboljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábét és a hagymát felkockázom, majd kevés olajon megpárolom. Ezután 2 dl vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, és adok hozzá egy zöldségleveskockát. Az egészet elkezdem puhára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű