- 1 fej kelkáposzta,
- majoranna,
- kömény,
- virsli,
- tejföl
A kelkáposztát leveleire szedjük, és kisebb darabokra tépjük vagy vágjuk.
EGy nagy fazékba tegyük bele a kelkáposztát, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, tegyünk bele majorannát, köményt és sót. (Én nem szeretem a köményt, de ha őrölt formában teszem a levesbe, úgy nagyon finom ízt ad neki, és nem kell ráharapnom. )
Ha szeretnénk, tehetünk bele felkockázott krumplit is.
Ha megfőtt a kelkáposzta, teszek bele felkarikázott virslit, berántom és a végén teszek bele tejfölt.
A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt karikára, a tarját apró kockára vágjuk. A megtisztított sárgarépát vékonyra ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj és olívaolaj keveréken megpároljuk a karikára vágott vöröshagymát majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát is. Kicsit még együtt dinszteljük. Rászórjuk a 2 evőkanál lisztet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűaz olajon megfuttatjuk a lisztet. vigyázzunk, ne barnuljon meg, világos rántást készítsünk. Engedjük fel a paradicsomlével, ízesítsük sóval, cukorral, tegyük bele a megpucolt fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A cukkinit meghámozom, a magokat eltávolítom, és apró kockákra vágom. Kevés olívaolajon párolom, majd felöntöm 1 liter vízzel. Kb. 20 percig főzöm majd kaporral és Vega...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű