5 bögre liszt (nálam pont egy kg)
fél bögre porcukor
1 csomag sütőpor
Ezeket alaposan összekeverjük, beletöltjük egy csatos üvegbe, és a kamra polcán tartjuk.
Ebédhez előkapjuk, majd egy bögre palacsintaport összekeverünk egy bögre tejjel, egy tojással, és egy evőkanál olajjal.
Ezeket alaposan összekeverjük, beletöltjük egy csatos üvegbe, és a kamra polcán tartjuk.
Ebédhez előkapjuk, majd egy bögre palacsintaport összekeverünk egy bögre tejjel, egy tojással, és egy evőkanál olajjal.
Üvegben keverjük, rázzuk.
5 percig a hűtőben pihentetjük, majd tenyérnyi palacsintákat sütünk belőle. A tészta jó sűrű, sokkal sűrűbb, mint amit mi magyarok ismerünk. Üvegből önthetjük rögtön a serpenyőbe. Én tettem rá áfonyaszemeket. Amikor megfordítjuk, kicsit odanyomkodva a serpenyő aljához, kifolyik belőle a leve…hmmm, nagyon finom.
Dagasztó gépbe mérem az átszitált lisztet hozzámorzsolom az élesztőt tegyük hozzá a porcukrot,sót,tojást,zsírt,tejfölt kapcsoljuk be a gépet és tejet annyit adjunk hozzá ,hogy egy...
Elkészítési idő: 1.5 ó Nehézség: KönnyűA zsírt és a mézet felolvasztjuk. A liszthez adjuk a porcukrot, szódabikarbónát, tojást, az olvasztott zsíros mézet és a tejet, majd jól összegyúrjuk a tésztát. Mivel liszt és lis...
Elkészítési idő: 100 Nehézség: KözepesA cukrot a margarinnal, a tojással és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a többi hozzávalót. A kuglóf formát kikenjük és a tésztát beleöntjük. Előmelegített...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet a porcukorral fölforraljuk, a diót beleszórjuk. A tűzről levéve a mazsolát belekeverjük. A reszelt citromhéjjal, a rummal meg a fahéjjal ízesítjük. Ha kihűlt, a habbá ve...
Elkészítési idő: 40 min Nehézség: Közepes