1 közepes hagyma
0,5 kg csirkemell (bár mi gulyáshúsból csináltunk, szerintem mindenhogy jó)
kb 4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
fél karalábé
borsó (mi 1 kg-os mirelit borsót vettünk, annak a felét használtuk fel)
1 teáskanál petrezselyem
1 teáskanál ételízesítő
csigatészta
Hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a húst, megszórjuk egy fél teáskanál pirospaprikával és megpároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, borsó) megszórjuk sóval, borssal, petrezselyemmel és mi még ételízesítőt is raktunk bele. Az egészet még szárazon keverve pároljuk kb. 10 percig. Majd felöntjük vízzel, kb. annyit mint a húslevesnél, amikor végén elfőtt akkor felöntöttük. Közepes lángon főzzük, a vége előtt 20 perccel belerakunk 2 marék csigatésztát (Gábor beleszórta a kezébe) de amúgy kb. fél zacskó volt. Amikor a csigatészta ss megpuhul kész a leves.
A tortillát 1/2 cm széles, 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk, és egy tepsiben, alacsony hőfokon a sütőben teljesen kiszárítjuk. A legjobb maradék vagy már félig kiszáradt tortillát has...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA levescsontot jól mosd meg és tedd fel főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha felforrt, szórd a lébe az egész borsot és a sót. Főzd egy óráig. Ha sok víz fő el, pótolj egy kicsit A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom. --Felhevített vajban a húsdarabok minden oldalát átpirítom, hozzáadom a zöldségeket a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este áztassuk be annyi vízbe, amennyi ellepi (körülbelül 8-10 órára). Másnap a csülköt mossuk meg, majd annyi vízben tegyük fel főni, amennyi ellepi. A csülök mell...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű