menu

Családireceptkönyv.hu

Raguleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes hagyma
0,5 kg csirkemell (bár mi gulyáshúsból csináltunk, szerintem mindenhogy jó)
kb 4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
fél karalábé
borsó (mi 1 kg-os mirelit borsót vettünk, annak a felét használtuk fel)
1 teáskanál petrezselyem
1 teáskanál ételízesítő
csigatészta

Elkészítés:


Hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a húst, megszórjuk egy fél teáskanál pirospaprikával és megpároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, borsó) megszórjuk sóval, borssal, petrezselyemmel és mi még ételízesítőt is raktunk bele. Az egészet még szárazon keverve pároljuk kb. 10 percig. Majd felöntjük vízzel, kb. annyit mint a húslevesnél, amikor végén elfőtt akkor felöntöttük. Közepes lángon főzzük, a vége előtt 20 perccel belerakunk 2 marék csigatésztát (Gábor beleszórta a kezébe) de amúgy kb. fél zacskó volt. Amikor a csigatészta ss megpuhul kész a leves.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tortilla leves
Tortilla leves

A tortillát 1/2 cm széles, 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk, és egy tepsiben, alacsony hőfokon a sütőben teljesen kiszárítjuk. A legjobb maradék vagy már félig kiszáradt tortillát has...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Tavaszi húsgombócleves
Tavaszi húsgombócleves

A levescsontot jól mosd meg és tedd fel főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha felforrt, szórd a lébe az egész borsot és a sót. Főzd egy óráig. Ha sok víz fő el, pótolj egy kicsit A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Csirke becsinált leves-Vajgaluskával
Csirke becsinált leves-Vajgaluskával

Elkészítés: Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom. --Felhevített vajban a húsdarabok minden oldalát átpirítom, hozzáadom a zöldségeket a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Jókai bableves (Sóbors)
Jókai bableves (Sóbors)

A babot előző este áztassuk be annyi vízbe, amennyi ellepi (körülbelül 8-10 órára). Másnap a csülköt mossuk meg, majd annyi vízben tegyük fel főni, amennyi ellepi. A csülök mell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk